Merhaba arkadaşlar. Önemli bir konuya değinmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere iOS 7 ile bütün herşey değişti. Bunlardan birisi iCloud hesabına iOS 7 ile giriş yapıyoruz.Bu hesabın şifresini bilmeyen ikinci şahıslar telefona hiç birşekilde müdahale edemiyor.

 

  • Telefonu Sıfırlayamıyor.
  • Restore Edemiyor.
  • DFU Modunda Restore Etse Dahil Aktivasyon Ekranını Geçemiyor.
  • Yapılan her müdahale sonrasında telefonun içeriği değiştirilmeye çalışıldığında iCloud hesap şifresini soruyor.

 

Asıl olaya geldiğimizde ise bu olay iOS 7 beta sürümlerinde meydana gelmiş durumda ancak bu tamamen güvenlik amacıyla yapılmış birşeydir. Şuanda iOS 7 Final Sürümlerinde bunu göremezsiniz şuanda aktif değil fakat ilerleyen günlerde tekrar aktif olacak büyük ihtimalle.

 

iCloud İphone’mu Bul Etkinleştirme Kilidi


Öncelikle bu menü dediğim gibi iOS 7 Beta Sürümlerinde aktif olduğu için göremezsiniz. Telefonunuz veya iPad’iniz ile birlikte Ayarlar – iCloud – iPhone’mu Bul Seçeneği altındaki Etkinleştirme Kilidini aktif ediyoruz.Artık ikincil şahıslar Apple Kimliğini bilmeden kesinlikle cihaza dokunamıyor yukarıda belirttiğim yöntemlerde kesinlikle işe yaramıyor.Başkası tarafından sıfırlanamıyor yada etkinleştirilemiyor tabi telefonun asıl sahibi şifreyi unuttuysa kendiside dahil.

 


Bu Resim iOS 7 Beta Sürümünde Çekilmiştir.Final Sürümünde Yoktur.Ayarlar – Genel – Sıfırla Menüsünden “Tüm İçerik ve Ayarları Sil” seçeneğine basıp cihazı sıfırlamak isterseniz bu uyarıyı alıyorsunuz.


iTunes Dfu Modunda Restore Edildiğinde ise aşağıdaki görüntüyü alıyoruz ipad bile olsa iCloud Hesabınızı girmenizi isteyecektir.

 



Bu olay artık iOS 7’de aynı işlemi uygulayanlarda faaliyet göstermeye başladı.iOS 7 ‘nin yeni sürümlerinde tam olarak aktif halde kullanabileceğiz.

Peki Bizim Yapmamız Gereken Nedir?

  • iCloud Şifresini Unutmamak.
  • İkinci El Telefon Alırken Sahibine Önceden Telefonun Restoresini Yaptırmak veya Apple Kimliğini Almak.
  • İnternet Üzerinden Alınan Telefonlara Çok Dikkat Edilmesi Gerekmektedir.
  • Eğer Telefonda Birkere dahi olsa bu işlem yapıldıysa her müdahalede iCloud Şifresini isteyecektir.

 

Kaynak: appleyardim.org